موهة عضو مشارك
الجنس : المشاركات : 503 نقاط : 54950 العمر : 38 الموقع : مصر
| موضوع: الكيك الثانى كيك اسفنجى لكن بدون بيض[/size] السبت ديسمبر 05, 2009 12:38 pm | |
| الكيك الثانى كيك اسفنجى لكن بدون بيض المقادير 2كوب لبن مكثف محلى (500 جرام) 1 كوب دقيق 1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج صودا 90 جرام سمن نباتى ذائبة (1/2 كوب) 1 ملعقة صغيرة فانليا سائلة 1/2 كوب ماء (110 مل)
الطريقة فى البدايه سخنى الفرن على درجة حرارة 200 وثبتى الرف الشبكى
بطنى الصنية مقاس 8 بوصة (20 سم) بورق الزبدة
او امسحيه بسمن نباتى ورشى عليه بعض الدقيق ثم تخلصى من الدقيق الفائض اخفقى كل المقادير مع بعض بواسطة المضرب لمدة 30 ثانية وممكن تستخدمى المضرب اليدوى المهم انك تتأكدى من تمام اختلاط كل المكونات
صبى الكيك فى الصنية
اخبزيها فى الفرن على درجة حرارة 200لمدة 10 دقائق ثم قللى درجة الحرارة الى 150 واتركيها لمدة 25-30 دقيقة تأكدى من نضج الكيك بواسطة العود الخشبى اخرجى الصنية من الفرن واقلبيها على سطح شبكى واتركيها حتى تبرد تماما
| |
|